výšinné opevněné sídliště - hradiště Burgholz, archeologické stopy

Lokalita zaujímá rovnou plochu nevelké ostrožny ve směru SZ–JV, která vybíhá z okraje terasy nad levým břehem vodní nádrže Jesenice (říčky Odravy). Půdorys obdélný až lichoběžníkovitý o délce ca 110 m a šířce ca 80 m na SZ straně a ca 40 m na JV straně. Opevnění má dvoudílnou dispozici: větší o délce ca 70 cm (hlavní plocha) a předhradí o délce ca 40 m v přední části ostrohu. Předhradí je na SZ odděleno od okolí příkopem (výška ca 1m) a valem (hloubka ca 1m, šířka ca 5m). Vlastní jádro je od předhradí na SZ a na boční SV straně rovněž opevněno valem a příkopem podobných rozměrů, na SV straně je i vnější val. Na JZ a JV straně opevnění není patrné, svahy jsou zde strmější. S a V pod ostrohem kemp, přístup od silnice z Chebu do Dřenic SSZ od lokality odbočkou přes údolí mezi kempem a chatami. Lokalitu pokrývá vzrostlý smíšený les (smrky, duby).