zemědělský dvůr Nový Dvůr

Čtyřkřídlý hospodářský dvůr s vnitřním dvorem. V čele obytná budova s bočními hospodářskými křídly. Zděná omítaná jednopatrová přestupuje jako rizalit v šíři 7 okenních os se zaoblenými nárožími. Člení ji pásová kordonová a profilovaná římsa. Portál s kamenným ostěním, stlačeným obloukem a rovnou profilovanou římsou. Okna v přízemí s kamennou zárubní, v patře kamenné šambrány s kamennými uchy. Střecha mansardová krytá eternitem. Boční křídla se střechou sedlovou krytou eternitem. Levou stranu dvora uzavírá část s bytovou jednotkou a trakt zděných stodol. Pravou stranu chlévy a stáje a zad. Str. zděné stodoly se šindelovou střechou. Po pravé straně objektu je zahrada. Vlevo od objektu zděný ovčín na obdélném půdorysu. Přízemí a bedněné polopatro. Střecha sedlová kryta lepenkou. Na štítové straně z původních maleb zachován obraz Korunování Panny Marie.