tvrz - tvrziště, archeologické stopy

Údajná lokalita se má nacházet na vrcholku návrší, v jeho J části nad vsí. Stopy po příkopu nejsou patrné, není zde nic, co by prokazatelně potvrzovalo existenci opevněného sídla. V J, nejméně přístupném svahu směrem ke vsi jsou terénní stupně, které snad mohly být považovány za příkop. Jde ale spíše o terasovité úpravy, které se v okolí vyskytují velmi hojně. Opevnění právě v těchto místech by postrádalo smysl a to za situace, kdy na mnohem přístupnějších stranách není. Na vrcholku J části jsou patrné terénní nerovnosti, z nichž jeden je pravoúhlého půdorysu – snad jde o relikty staveb či jiných objektů. Další nerovnosti jsou zakryty neprostupnými křovinami. Jejich souvislost s údajným tvrzištěm je ale bez archeologického výzkumu jen hypotetická. V sedle mezi J a S vrcholkem návrší je vybudován násep s vodojemem. Terénní hrany a meze v okolí na ploše návrší souvisí pravděpodobně jen s hospodářským využitím, ne s opevněným sídlem. Plocha je zčásti porostlá křovinami, zčásti zatravněna, řídké vzrostlé listnaté stromy.