mateřská škola

Dům je obdélného půdorysu o rozměrech 20 m × 15 m, orientován je užší stranou do ulice na Vyhlídce. Obdélníkový půdorys je rozšířen rizalitem vstupního prostoru do budovy a dvěma symetrickými rizality na delší straně objektu, obsahujícími na jedné straně schodiště a na druhé hygienické zařízení (záchod). Střecha je složena ze sedlových střech o malém spádu nad rizality s portikem do valbové střechy celého objektu. Průčelí je tříosé, jednopatrové. V přízemí uprostřed je portikus na pilířích, nesoucí na úplném kládí s hladkým nečleněným vlysem obdélný balkon se zděnou klasickou balustrádou, na nárožních pilířích s malými vázami. Za portikem je prostý obloukový vchod s původními dřevěnými řezanými novorenesančními dvířky. V archivoltě je původní kovaná mříž s motivy volut. Přízemí po stranách portiku (a vchodu) je vždy prosté obdélné okno, bez římsy, v paralelním jemném profilovaném ostění. Stěna v přízemí je plošně kvádrována. Nad přízemím je průběžná profilovaná římsa. 1. patro s rustikováním stěny, uprostřed (nad portikem vyrůstá střední rizalit s trojúhelným tympanonem nahoře, uvnitř se štukovou kartuší, putti a rozvilinami po stranách. V nároží rizalitu, jakož i na nárožích průčelí se nacházejí rustikované pilastry. Všechna okna 1. patra jsou obdélná s rovnými římsami, v pod římsou se nalézá vždy štukový pás rozvilin. Ve vlysu pod korunní římsou je štukový vejcovec a listovec. Barevnost budovy se skládá z tektonických a plastických článků bílé, výplně jsou krémové.