měšťanský dům

Patrový řadový dům obdélného půdorysu s v nitřním nádvořím má průčelí s nepravidelně rozestavěnými okny, ukončený sedlovou střechou se sedmi vikýři. Plastická římsa odděluje přízemí, členěné vstupním portálem, třemi okny vlevo, segmentově zaklenutými s plošným klenákem ve vrcholu, jedno obdélníkové v šambráně s jedním půlkruhově klenutým oknem ve štukovém obdélném rámu. Patro člení lisény s horizontální bosáží naznačenou ve štuku. V polích mezi lisenami 4 okna s rovným překladem, podložená římsou s plošně stylizovanými čabrakami, z nichž vybíhá barokizující lineární orámování se sdruženou slepou arkádou. V polopatře se nachází čtyři dvojice obloukových okýnek. Vstupní portál má nikovou osnovu. Od země stoupá vysoký plošný výžlab, jehož konsolová sedátka byla osekána, krytý v náběhu polokulovitými baldachýny, podloženými růžicí a vyvršenými bobulemi. Archivoltu člení výrazně vystupující oblé pruty. Portál lemuje pravoúhlý štukový rám spojený s archivoltou klenákem. Letopočet nad ním je nezřetelný. Dveře původní, barokní, bohatě zdobené řezbou s plošně stylizovaným akantem, vinnými hrozny a slunečnicovými květy, sestavenými do dvou shodně utvářených závěsů jsou zavěšeny na prosekávaných železných závěsech a zpevněna železným kováním s akantovými listy s maskaronem.