lázeňský dům Palacký

Dům je třípatrový, průčelí je pětiosé. Střední osa rizalitovitě vystupuje. V přízemí v ose je obloukový vchod s původními dveřmi novorenesančními se zlaceným kováním s motivy volut. Flankován je 2 volnými sloupy na soklu, nesoucími na konzolách velký arkýř který prorůstá až do korunní římsy. Arkýř má půdorys 3 stran osmiúhelníku, v 1. patře s 3 okny (boční okna obdélná, střední oblouková), pásování stěn. Nad 1. patrem nahoře je výrazná římsa na konzolách, uprostřed je segmentový fronton, uvnitř se štukovou kartuší. 2. patro arkýře s 3 okny obdélnými v paralelních ostěních s klenáky, nahoře štukové kartuše. 3. patro arkýře je řešeno jako loggie, otevírající se 3 širokými oblouky na sloupcích. Boční části v průčelí v 1. patře jsou okna oblouková v paralelních ostěních, dole se zábradlím kovaným s motivy volut. Okna 2. patra jsou obdobná s trojúhelníkovými frontony a dole s parapety. Pod bočními dvěma okny ve 2. patře je balkon obdélného půdorysu, na konzolách, s kovaným zábradlím a s volutovými motivy. Okna 3. patra jsou obdélná, v paralelních ostěních rovněž s pásováním a s klenáky, nahoře se štukovým segmentovým plochým pásem. Pod horní římsou je plastický obloučkový vlys a větší i menší konzoly. Nad arkýřem je v ose průčelí strmý štít, vyvrcholený osmibokou vížkou, gotizujících tvarů, uvnitř je segmentové okno, nad ním je štuková kartuše s letopočtem 1884. Po stranách středního vikýře dva vikýře menší, tvaru prostého obdélníka s trojoknem završeným vždy trojúhelníkovým frontonem.