synagoga

Objekt bývalé synagogy se nalézá v jihozápadní části obce nedaleko cesty na Staré Sedlo. Synagoga se skládá ze tří částí, nejstarší budovy synagogy, situované uprostřed dispozice, od západu navazuje mladší přístavba „obecního domu“ a východně byla stavba dále rozšířena o trakt jeviště. Jako celek se jedná o obdélnou budova s valbovou střechou krytou eternitovými šablonami. Na východní straně navazuje na bývalou synagogu hranolový objekt s valbovou střechou krytou plechem, tato přístavba - dům čp. 178 není předmětem památkové ochrany. Hlavní sedmiosé průčelí se obrací k jihu do ulice. Levá (západní) část průčelí je trojosá, v přízemí s u nároží nalézají novodobé dvoudílné dveře a dvě okna. Kordónová římsa odděluje plochu prvního patra, kde jsou tři dvoudílná šestitabulková okna. Zbylou část průčelí dělí vysoké pilastry, které spojují obě podlaží. Mezi nimi jsou v horní části celkem tři půlkruhově sklenutá okna. Na opačné delší (severní) straně synagogy vystupuje západní část ve formě mělkého rizalitu se dvěma okny. Zbývající, poněkud ustupující část průčelí opět opticky člení čtyři vysoké pilastry, mezi kterými jsou tři půlkruhově klenuté niky upomínající na funkční okna jižní strany.