kostel sv. Jiří

Na vyvýšeném místě v jihovýchodní části obce situovaná orientovaná jednolodní stavba obdélného půdorysu se tříbokým zakončením doplněná od západu představenou hranolovou věží s točitým schodištěm, s kaplí na jižní straně a sakristií na straně severní. Objekt je chráněn systémem sedlových střech, které jsou nad závěrem zvalbené. Jako krytina je použita pálená taška. Věž je ukončena polygonálním jehlancem s makovicí a patriarchálním křížem ve vrcholu. Střecha věže je plechová. Hlavní vstup do kostela vede od západu skrze věž. Vchod umístěný v ose věže je rámován kamenným ostěním ukončeným lomeným obloukem. Po stranách vstupu jsou v segmentově zakončených nikách umístěny sochy sv. Cyrila a Metoděje. Nad vchodem je vsazen mělký reliéf obdélného tvaru s ujmutými rohy „Příchod věrozvěstů na Moravu“. Nad reliéfem je na osu vsazena dvojice obdélných okének s kamenným ostěním. Zvonicové patro je do tří stran (Z, S, J) prosvětleno sekundárně vsazeným trojdílným románským oknem s kubickými hlavicemi. Nad okny je hodinový ciferník. Hmota věže je zakončena pravidelně zalamovanou profilovanou korunní římsou vytvářející trojúhelné štíty. Boční průčelí věže jsou vystavěna z pravidelných, na jemnou spáru položených žulových kvádříků. Obě strany jsou prosvětleny dvojicí lunetových oken s kamenným ostěním, přičemž na obou stranách se dochovala zaslepená úzká okénka s půlkruhovým záklenkem. Stěny jsou ukončeny obloučkovým vlysem, zubořezem a profilovanou korunní římsou nesoucí střechu. Kaple obdélného půdorysu má hladkou omítku zvýrazněnou na nárožích kamenným armováním. Jižní průčelí je prosvětleno dvojicí nad sebou umístěných hrotitých oken. Spodní okno je děleno středovým kamenným prutem, na který v horní části navazuje trojlistá kružba. Ve východním průčelí kaple je umístěno zaslepené hrotité okno, v západním nízký kamenný obdélný portálek s vchodem. Trojboký závěr kněžiště je členěn dvakrát odstupněným kamenným pilířem. Všechny strany kněžiště jsou koncipovány jednotně – na osu prosvětleným hrotitým oknem s centrálně umístěným vertikálním prutem vyvrcholeným trojící kružeb. Sakristie na severní straně je obdélného půdorysu s nadstaveným pětibokým závěrem v severním průčelí. Závěr je prosvětlen trojicí půlkruhově zakončených oken.