dům

Dům č. p. 151 leží jihozápadně od náměstí, na západní straně ulice Čechově. Jedná se o patrový řadový dům, částečně podsklepený, hladce omítnutý (barevnost: fialová, články světlefialové), vložený podélnou východní okapovou stranou ke komunikaci. Střecha je sedlová krytá živičnými pásovými šablonami. Pultem střechy straně do komunikace prostupuje 1 pultový vikýř a do dvora 4 čtvercové střešní výlezové okno a komínové těleso. Dispozičně se jedná o hloubkový dvojtrakt. Na uliční budovu navazuje jednopatrové dvorní křídlo – střecha upravena na terasu- na SV straně parcely. Uliční průčelí je v přízemí pětiosé, v patře čtyřosé. Fasáda je horizontálně členěna jednoduchou kordonovou římsou a korunní římsou. V druhé ose zprava se v přízemí nachází pravoúhlý vstup ve špaletě orámovaný šambránou s páskou při vnějším okraji Přístupný třemi schodovými stupni.Výplní jsou dvoukřídlé dveře rámové konstrukce s nadsvětlíkem děleným vodorovnou příčlí na dvě pole. Horní 2/3 křídel proskleny (na výšku prosklenou skelnou tabulkou) a opatřeny mříží, spodní třetiny vyplňují dřevěné kazety. V přízemí a v prvním patře plastová okna (zjednodušeně kopírují tvar předešlých okenních výplní) obdélná, dvoukřídlá, z dvojskly, dovnitř otvíravá, osazena ve špaletě, rámována jednoduchou špaletou s páskou při vnější okraji. V patře čtvrtá okenní osa zleva - obdélné, trojkřídlé s nadsvětlíkem, šestitabulkové, z dvojskly, dovnitř otvíravé, osazeno ve špaletě, rámováno jednoduchou špaletou s páskou při vnější okraji.