dům

Dům č. p. 163 se nachází v ulici Čechova, jihozápadně od Mírového náměstí, na západní straně ulice Čechova. Dům č.p. 163 je jednopatrový řadový objekt na obdélném hloubkově orientovaném půdorysu. Hlavní (východní) průčelí směřující do ul. Čechova je v přízemí dvouosé, v patře má osy tři. První osu přízemí zleva tvoří obdélný okenní otvor, který lemuje plochá šambrána obíhaná lištou a vyplněný je dřevěným oknem v líci děleným v jedné třetině odshora poutcem na spodní a horní dvoukřídlé pole s nečleněnými křídly. Druhou osu představují obdélný dveřní otvor, vyplněný dvoukřídlými dřevěnými dveřmi, s přímými špaletami se segmentovým záklenkem, který má na vnější straně okosenou hranu. Obdélné okenní otvory patra s malovanou šambránou jsou shodné a jsou vyplněné dvoukřídlými okny s nečleněnými křídly. Objekt ze stran vymezují ploché rustikované lizény. Průčelí je horizontálně členěno prostým soklem, plochou pásovou kordónovou římsou a zakončeno profilovanou římsou korunní. Objekt kryje sedlová střecha kombinovaná s mansardou s hřebenem rovnoběžným s ulicí. Krytinu tvoří plochá pálená drážková krytina.