tvrziště, archeologické stopy

Spolehlivé určení polohy tvrze není dosud provedeno, dříve bývala situována při Z okraj vsi, kde však nejsou po případném tvrzišti stopy, pouze zanikající úvozové cesty do vsi. Jiná údajná poloha jsou uvedené parcely na SZ okraji návsi, SZ od rybníku na návsi. V těchto místech je v mírném J svahu terasa, na jejíž V části je dům a J strana je zpevněna zdí, údajně přestavěnou zdí starší (jde zřejmě o pozůstatek budovy vyznačené v těchto místech na mapě stabilního katastru z r. 1841). V SZ části terasy je zachován úsek ohradní zdi (či zdi budovy?), který pokračuje při Z straně. Zdivo z lomového kamene dosahuje tloušťky 50 - 80 cm, místy původně asi až 1 m (bylo zřejmě přestavováno). Zvenku je na této Z straně příkopovitý útvar. Podle obyvatel vsi se tvrz nacházela právě v těchto místech a památkové chráněné jsou údajně popsané relikty zdiva a příkopu. J část zatravněna, zahrada, v Z části křoviny, křovinami i stromy zarostlý i příkop při Z straně.