hotel Pošta

Samostatně stojící zděný jednopatrový dům, štítová orientace s podloubím do náměstí, sedlová střecha (plech). Štítové průčelí: pětiosé. V přízemí podloubí na zděných pilířích (zdivo z červených pískovcových kvádrů hladce omítnuto) s kamennou profilovanou patkou a římsovou hlavicí, zaklenuté křížově s půlkruhovými čely. V osách 4 arkád jsou v přízemí 3 okna, obdélná, šestitabulková, nepůvodní, ve 4. ose vstup s dvojkřídlými dveřmi z 20. století. Pravé pole arkády je zazděno, s jedním menším oknem. Z pilířů podloubí vzhůru vycházejí leseny, na něž v patře nad profilovanou kordonovou římsou navazují pilastry s patkami a hlavicemi zavázanými do kladí (zazděné pole má jen hlavici a patku krajního pilíře, leseny chybí). V patře jsou pole mezi pilastry lemována lesenovými rámy s vykrojenými rohy. Okna bez šambrán, šestitabulková, nepůvodní. Štít je dvojetážový, s vykrojenými křídly a segmentovým frontonem ve vrcholu. Spočívá na nízkém soklu členěném trnožemi pilastrů. Nad soklem je štít dělen na tři pole s okny a lesenovými rámy, vykrojenými jako v 1. patře. Okna přerušují sokl a lesenový rám - patrně jsou druhotně zvětšena. Druhou etáž štítu odděluje schodně profilovaná římsa, opět následuje dvojice pilastrů - propojených užším pásem v úrovni hlavic - a fronton s římsovým profilem, ve vrcholu se zalamovaným klenákem. Okraje štítu jsou vždy nad krajními pilířky svisle ukončeny, snad zde bývaly nějaké kamenné doplňky. Boční průčelí vpravo (k silnici) je šestiosé, při zaobleném nárožís lesenou a pilastrem, které přecházejí ze štítového průčelí. V přízemí obsahuje pouze 3 druhotná skladová okénka, v patře šestitabulková okna bez šambrán (ve 4. ose je sníženo - asi schodiště). Kordonová římsa je převzata z hlavního průčelí, sokl je omítaný, šedý, hlavní římsa chybí, krátký přesah střechy je podbedněn. Levé boční průčelí je osmiosé, přičemž v 1. ose zprava je v přízemí otevřená arkáda podloubí a nad ní v patře nárožní lesena. Mělký ústupek zdiva odděluje toto pole od zbytku průčelí. Kordonová římsa je převzata z hl. průčelí, sokl je nevýrazný, hlavní římsa chybí, okna jsou šestitabulková, nepůvodní. Zadní fasáda je nově upravena, hladké omítky, pískovcový šedý sokl, přístavba komína a skladů. Okna nerovnoměrně rozmístěna, nepůvodní, štít trojúhelný s námětky.