zájezdní hostinec Barborka

Hl. budova je jednopatrová na obdélném půdorysu, v jihozápadní části dvorce. Hlavní uliční průčelí je sedmiosé. Jednoduché okenní profilované šambrány mají v patře podokenní římsy. Okna dvoukřídlá, osmitabulková. Nad přízemím probíhá kordonová římsa, nároží zdůrazňuje rustika, v JV nároží je vsazena nika pro sošku. Prostřední tři osy hlavního průčelí zdůrazňuje mělký rizalit, v jehož ose v úrovni přízemí předstupuje předsíň se zalomenou sedlovou stříškou a nápisem HOSTINEC BARBORKA. Severní dvorní průčelí rovněž sedmiosé, obdobně členěné. Budova je částečně podsklepena, sklepy situovány pod východní částí objektu, zasahují i do dvora. Půdorys dělí uprostřed průjezd, zaklenutý valenou klenbou s výsečemi. Z poloviny obsahuje dvě větší místnosti - malý a velký lokál. Dodatečný otvor mezi oběma lokály je podložen válcovým sloupem se soklem a náběžnou hlavicí. Vozová kolna: umístěná samostatně ve dvoře.Jedná se o otevřenou stavbu se zděnými pilíři a sloupy, na kterých je umístěna konstrukce krovu. Pilíře a sloupy z kamenných kvádrů, zeď jižní strany vyzděna ze smíšeného zdiva. Střecha je zalomená valbová. 3 objekty hospodářských budov nejsou památkově chráněny.