nádražní vodárna

Na východní straně trati Brno – Česká Třebová v prostoru železniční stanice situovaná utilitární typizovaná stavba věžového vodojemu. Třípodlažní budova obdélného půdorysu zastřešená sedlovou střechou. Plášť objektu je postaven z bílých pálených cihel, horní patro je chráněno dřevěným bedněním. Delší průčelí objektu jsou dvouosá, okna jsou půlkruhově završena se zvýrazněnou bosáží oblouku. Podobně koncipovaný je vstup v jižní části západního průčelí. V horním patře jsou okenní otvory obdélné. Okna jsou chráněna tabulkovým rastrem s kovovou mříží. Kratší jednoosá průčelí mají okenní otvor pouze v přízemí a bedněném patře. Vnitřní uspořádání je jednotraktové, v nejvyšším patře byly dvě kruhové nádrže.