kostel Sboru českobratrské církve evangelické

Areál památky se nachází na severovýchodním okraji obce. Jádrem je kostel - bývalá evangelická modlitebna, k jehož pozemku se na západě připojují pozemky nynější fary. Západní část areálu vyplňují parcely s budovou čp. 26 - bývalou evangelickou školou. / Kostel stojí volně uprostřed zrušeného hřbitova. Má obdélnou loď, sevřenou na severovýchodě apsidou a na jihozápadě hranolovou věží, k níž se na jihu pojí šnek schodiště a na severu předsíň. Omítané fasády jsou prosté (výrazněji se uplatňuje pouze bohatěji profilovaná korunní římsa), složitěji jsou pojednána pouze průčelí věže, na nichž se v horní části uplatňují pilastry, které nasedají na kordonovou římsu. Předmětem ochrany je areál kostela sboru českobratrské církve evangelické - kostel, fara čp. 21 a hospodářské stavení, dům čp. 26 - bývalá evangelická škola, ohradní zdi bývalého hřbitova s bránou a ohradní zdi fary s bránou a pozemky vymezeného areálu.