židovský hřbitov starý

Ve svahu nad městem na čtvercovém půdorysu je obehnán zdí (zkosený levý dolní roh) židovský hřbitov. Zeď z kamenných kvádrů, nahoře pískovcové desky. V průčelí do Škrétovy ulice půlkruhově zaklenutý vchod s kamenným profilovaným ostěním s klenákem, dnes zazděno cihlami. Na protilehlé straně obdélná otevřená kamenná hrobka na pilířích, na průčelí pilíře a kamenné sloupy, střecha sedlová, na průčelích trojúhelné štíty s profilovanou římsou, která obíhá celou stavbu. Zadní průčelí hrobky plné z kvádrů se třemi výklenky s náhrobní deskou. V této části hřbitova novější náhrobky ve tvaru sloupů s pilastry a trojúhelnými štíty a se sloupy, pylony, hranolů s vimperky a novogotickými trojlaločnými oblouky. Ve starší části hřbitova náhrobky starší s dekorem - voluty, střapce. Zde hebrejské nápisy, na novějších kombinováno s latinkou.