socha sv. Václava

Na dvakrát odstupněném nízkém obdélném základu stojí pilířový postament, jehož soklová partie má v čele dvě mělké vpadliny tvaru obdélníka s vykrajovanými rohy a středy stran (zadní strana pouze jeden široký rámec, boční strany jeden rámec bez vykrojení stran) a je ukončena profilovanou římsou. Tělo pilíře je hranolové, jeho boky jsou tvarovány do stojatých volut, lemovaných páskem. Čelní strana pilíře obrácena k jihu má uprostřed mělkou niku zakončenou konchou, v ní je reliéf sv. Floriána s praporcem v ruce a vědrem zalévajícím hořící dům u jeho nohou. Nad nikou je vytesán feston se středním závěsem a střapcem, pod ní mezi volutami je rokajová kartuše se stylizovaným nápisem IHS (s křížkem a hořícím srdcem), po stranách jsou rozmístěny cifry: 18 07. Východní strana má vytesanou mělkou niku s užší konchou, v níž je reliéf P. Marie s Ježíškem, v pravé ruce drží P. Marie ratolest, oba mají náznak svatozáře. Nad nikou je drobný feston. Západní strana má obdobnou niku s festonem, v ní je reliéf se sv. Mikulášem. Na hladké zadní straně je v rytém rámci s vykrojenými rohy vytesán nápis. Podstavec vrcholí mohutnou profilovanou římsou, na níž stojí tvarovaný sokl se stojící sochou sv. Václava, v mírně podživotní velikosti, v levé ruce s praporcem, pravou se opírá o štít s orlicí, na hlavě má korunu. Letopočet, nápis a hrany rámců soklu jsou černěné. Orlice,IHS, křížek na koruně a hrot praporce zlacené.