kaple Božího hrobu

Křížová cesta, završená sousoším Kalvárie a uzavřená kaplí Božího hrobu, se nachází na úpatí Krušných hor na horní hraně intravilánu části obce Bohosudov (Šejnov), která v tomto místě splývá s linií železniční tratě Děčín – Oldřichov. První zastavení křížové cesty je umístěné pouhých dvě stě metrů od zastávky dříve zvané Šejnov – hora Kalvárie. Těsně nad křížovou cestou se již začíná projevovat typický krupský montánní reliéf, lesní porost skrývá relikty někdejšího rýžoviště. Začátek křížové cesty navazuje na horní konec ulice Lípová, jednotlivá zastavení jsou vystavěna od východu na západ a obracejí se čelní stranou k jihu. Na konci křížové cesty se linie stáčí k jihu, k vrcholu hory Kalvárie. Ohyb nastává u zastavení č. XII. K sousoší Kalvárie tedy poutník přichází zezadu, sousoší je obrácené k jihu, k městu. Nejrozměrnějším objektem areálu je barokní kaple Božího hrobu, osazená do svahu pod vrcholem skaliska. V současnosti je její průčelí skryto v zeleni, dostupná je po lesní pěšině.