kostel Nanebevzetí Panny Marie

Kostel s přibližně obdélným barokně upravovaným pozemkem, obehnaným ohradní zdí se zastaveními křížové cesty a s jednou samostatnou bránou se nachází v centru obce. Věž kostela upozorňuje na obec i v dálkových pohledech z okolní krajiny. Pozemek hřbitova, na kterém je obdélný kostel vystavěn, obepíná spojitá ohradní zeď. Pozemek je protáhlý ve směru západ východ. Brány, které jsou součástí ohradní zdi, zpřístupňují areál od jihu, od západu od návsi a od severozápadu od fary. Kostel je přisazen spíše k východní straně pozemku, před hlavním vstupem na západě je tedy větší prostor. Křížová cesta začíná prvním zastavením proti hlavnímu vstupu na západě a pokračuje po směru hodinových ručiček, poslední zastavení je opět na západní straně. Samostatná brána připojená k ohradní zdi na severovýchodě je branou k pozemku fary.