kostel sv. Jakuba Většího

Areál kostela sv. Jakuba Většího je situován na návrší při východním okraji obce. Jádro areálu tvoří obdélný orientovaný jednolodní kostel bez věže. Kostel obklopený hřbitovem opisuje ohradní zeď. Na S straně přiléhá kamenné schodiště. Do J ohradní zdi je vestavěna masivní hranolová zvonice. V severním rohu areálu stojí budova márnice. Do areálu se vchází barokní brankou sklenutou půlkruhovým obloukem. V JZ cípu ohradní zdi v blízkosti zvonice je prolomena jednoduchá postranní branka. Na hřbitově jsou cenné náhrobky z 18. a poloviny 19. století, které čekají na důkladnější zhodnocení. Předmětem ochrany je areál kostela sv. Jakuba Většího - kostel, zvonice, márnice, ohradní zeď s branami, schodiště, náhrobek ve tvaru srdce a náhrobek v blízkosti zvonice při ohradní zdi a pozemky vymezeného areálu.