zámek Hodkov

Areál zámku je tvořen centrální zámeckou budovou, před níž je utvořeno malé nádvoří s branou a garáží, okolním parkem v němž se nachází kašna, zbytky staršího sklepa a další drobnější zahradní objekty, východní branou s domkem vrátného, ohradní zdí parku se západní branou. Na východní straně parku při silnici je jako pozůstatek starší zástavby roubený dům. Severozápadně od zámku stojí v parku novodobý školní pavilón. Na severním okraji parku stojí domek zahradníka (není KP). Jihovýchodně od zámku se nalézá hospodářský dvůr, z jehož několika budov je cenná barokní sýpka a jižně od ní stojící část křídla (dvůr není KP). Předmětem ochrany je zámek, domek vrátného s branou, ohradní zeď s branou, park a příslušné pozemky.