kostel Nanebevzetí Panny Marie

Zděný omítnutý kostel orientovaný západním průčelím k návsi a východním průčelím ke hřbitovu, který jej v těchto místech obklopuje. Před východním průčelím je krátký úsek kamenného balustrového zábradlí. Loď kostela je podélná o vnějších rozměrech 1370 x 1150 cm. Na východní straně na loď navazuje lichoběžníkové presbyterium (dlouhé cca 8 m a široké cca 6 m) a na západní straně stejně široká podélná předsíň, před níž předstupuje věž. Dominantní věž je v úrovni přízemí čtvercového půdorysu, v patře oktogonálního půdorysu s půlkruhově zaklenutými okny. Dochovány jsou rozsáhlé zbytky původní krytiny - hřebenáče, kladené na vysokou vrstvu pevné vápenné malty. Plochý vrchol kupole nese maltový obdélník, což může být zbytek původní věžičky (v současnosti s nástavcem střechy lodi). Loď završuje jehlancová střecha. Nad presbytářem a v úseku předsíně (stejná výšková úroveň oproti vyšší lodi) je sedlová střecha s východní valbou a střechu věže tvoří helmicová střecha. Předsíň je zaklenuta plackovou klenbou, loď kupolí se štukovými zdobnými zrcadly, presbytář valenou klenbou (valená klenba presbytáře je oproti kupoli lodi níže). Okna obsahují figurální vitraje, které pocházejí z dílny V. Staňka a U. Šebka z roku 1940. Předmětem ochrany je kostel, ohradní zeď a pozemek vymezeného areálu.