kostel sv. Ducha se sochami

Kostel sv. Ducha s areálem se nachází pod náměstím Svobody v JV směru, v Masarykově ulici, (naproti kostelu SZ směrem situována fara čp. 1), u kostela sochy sv. Josefa a sv. Jana Nepomuckého. Kostel je jednolodní stavbou s pravoúhle zakončeným presbytářem, po jehož stranách jsou postaveny dvě sakristie, loď má střední část zvýrazněnou rozšířením, zvnějšku tvořícími rizality ukončené atikovými štíty.K západní části lodi s kruchtou přiléhají dva přístavky schodišť, na západě pak hranolová věž. Střecha stavby je sedlová, s valbou nad presbytářem, ve vrcholu sanktusníková věžička s lucernou a s cibulí, nad rizality vazba křížová sedlová. Věž je zakončena cibulí s lucernou, krytinou pozinkový plech.