kostel Nanebevzetí Panny Marie

Ohrazený areál se vůči obci otevírá vstupní branou, proraženou v jižním úseku ohradní zdi - přístup je umožněn terén vyvažujícím schodištěm, uvozujícím návštěvníka k jižní předsíni kostela. Areál seskládá z kostela Nanebevzetí Panny Marie, v jádru pozdně románské a především v době vrcholného baroka přestavěné svatyně, - a dále z barokní márnice, vystavěné na půdorysu čtverce a zavázané svou severní stěnou do ohradní zdi. Kostel je jednolodní orientovanou stavbou s věží v ose západního průčelí a trojlistě řešeným závěrem, pocházejícím ovšem ze zásadních přestaveb po roce 1708. Předmětem ochrany je kostel Nanebevzetí Panny Marie, márnice, ohradní zeď s branou a schodištěm a litinový kříž s podstavcem v předpolí areálu a k tomu náležející pozemky.