kostel sv. Václava

Areál kostela sv. Václava se nachází při S okraji návsi, v sousedství zámeckého areálu. Volně stojící orientovaná stavba kostela sv. Václava (ohradní zeď hřbitova zbořena r. 1822, hřbitov r. 1857 zrušen a nový založen u sochy sv. Linharta) s hlavním vstupem od Z přes parkově upravené prostranství se sochou sv. Prokopa (rejst. č. ÚSKP 16538/2-1515), byla kdysi propojená se zámkem. K S straně presbytáře přiléhá dosud část chodby spojující kostel a zámecký areál (přístavek chodby není zanesen v katastrální mapě). Ke kostelu náleží opodál (JV směrem od závěru kostela) stojící hranolová zvonice, sevřená z V a Z strany zástavbou návsi (čp. 76. a 50). Předmětem ochrany je kostel sv. Václava s torzem spojovací chodby do zámku, zvonice a pozemky vymezeného areálu.