kostel sv. Václava

Východním směrem od obce se nachází areál kostela sv. Václava, který sestává z kostela sv. Václava, márnice a ohradní zdi, která vymezuje hřbitov a uzavírá kostelní areál. Areál se nachází na samotě pod mohutným tvrzištěm, ve svahu nad soutokem Hodkovského potoka a drobné vodoteče. Původně tu stávala i fara, která patrně zanikla již za husitských válek a v polovině 16. století byla zmiňována jako pustá. Kostel je drobnou stavbou s obdélnou lodí a podkovovitým presbytářem, po jehož jižní straně byla přistavěná sakristie. V západní části jižní strany lodi zůstal zachován původní profilovaný gotický portál, s pásem s diamantováním (analogie s kostelem ve Slavošově). Západní průčelí s předsazenými pilastry a barokním štítem mělo náročnější fasádu, dnes úpravami znejasněnou. Sedlová střecha lodi vrcholí sanktusovou věžičkou. Presbytář je klenutý konchou a je od lodi oddělen hrotitým vítězným obloukem. Cenná jsou pozdně románská a gotická okna presbytáře. Předmětem ochrany je kostel, márnice, ohradní zeď a pozemky areálu.