palác Sankturinovský dům

Areál tvoří dvoupatrový nárožní objekt středověkého původu s mansardovou střechou a obytnou věží v severozápadní části, dvorní domek a ohradní zeď s bránou. Původně obytné sídlo a výrobní centrum stříbra z třetí čtvrtiny 13. století. V areálu se nacházela i zadní třípatrová obytná věž, která zároveň sloužila i jako ochranný prvek výrobního centra. / Z výstavného pozdně gotického paláce zůstala zachována nádvorní věž, jejíž přízemí se do dvora otevírá širokými hrotitými oblouky, prostor je klenut gotickou křížovou klenbou bez žeber. Vstup do místnosti vede gotickým lomeným portálem. Místnost prvního patra je zaklenuta stejným způsobem, vstup opět lomeným portálem s původními kovanými dveřmi. Nejhodnotnějším prostorem je druhé patro, kde se původně nacházela soukromá kaple se složitou krouženou klenbou s rostlinnými rozvilinami. Na klenbě jsou patrné zbytky polychromie. Stěny jsou pokryty freskovou výzdobou. Předmětem ochrany je dům čp. 377, dvorní domek, ohradní zeď s bránou a příslušný pozemek.