kostel sv. Bartoloměje

Areál kostela se nachází ve středu obce na vyvýšené terase nad silnicí. Orientovaný kostel podélné dispozice je jednolodní s obdélným, v závěru půlkruhově ukončeným presbytářem a hranolovou věží umístěnou na západní straně. K severní straně presbytáře je přisazena osmiboká sakristie, k jižni straně lodi obdélná předsíň. Loď i presbytář osvětlují vysoká okna s odsazeným půlkruhovým záklenkem, sakristii pravoúhlá dvoukřídlá tabulková okna osazená v líci fasády. Zvonové patro věže prolamují velká kasulová okna. Vzhled fasád dotvářejí lizénové rámce a pásové šambrány, nároží zvonového patra věže zdůrazňují pilastry. SV fasádu presbytáře zdobí dva hodnotné klasicistní náhrobky. Loď, presbytář, sakristie i předsíň pokrývá valbová střecha z pálených tašek (pouze předsíň je krytá prejzy), věž ukončuje cibulová báň s lucernou pokrytá plechem. Nad presbytářem je umístěna šestiboká sanktusová věžička s lucernou a jehlancovou stříškou pokrytá plechem. Kostel obklopuje plocha bývalého hřbitova vymezeného do tvaru nepravidelného mnohoúhelníka kamennou zdí s dvěma branami na J a V straně.