kaple sv. Symeona

Solitérní kaple, kolem které stojí čtyři podstavce. Dvě sochy andělů od M. B. Brauna jsou vystaveny v expozici Národní galerie. Součástí pozdější sochařské výzdoby kaple byly také dvě rozměrné kamenné lebky z dílny M. B. Brauna, které byly v roce 1999 odcizeny. Stavbu o čtvercovém půdorysu člení četné římsy a pilastry s iónskými hlavicemi v rozích kaple. Všechny čtyři strany obsahují rozměrově shodný výklenek zakončený půlkruhovým obloukem (z východní strany je prolomený vstupem do kaple, z jižní strany druhotně umístěným oknem a zbylé dva jsou zazděné). Kaple je završena nízkou jehlancovou střechou zakončenou osmibokou vížkou s kupolovitou stříškou a zlaceným kovovým křížkem. Z interiéru kaple vyniká výrazný válcový tambur. Dle historických písemných pramenů interiér obsahoval barokní nástěnné malby, údajně ze života sv. Jeronýma (neprověřeno). Kolem kaple stojí čtyři podstavce, dva blíže k zámku jsou zřejmě barokní, zbylé dva jsou novější. Předmětem ochrany je kaple s pozemkem, čtveřice podstavců, dvě sochy andělů a dvě kamenné lebky.