kostel sv. Petra a Pavla

Nevelký areál kostela se rozkládá severně od staré císařské silnice Praha - Karlovy Vary ve střední části protáhlé obdélné ulicové návsi, mírně se svažující k S na bývalém hřbitově vedle nové školy proti domu čp. 73. Neohrazený areál je tvořen vlastním kostelem, sochou sv. Jana Nepomuckého a litinovým křížem. Plocha někdejšího malého hřbitova, dnes bez náhrobků a křížů, je travnatá, posázená několika velkými stromy, vesměs kaštany a lipami. Za hranici původního hřbitova a pravděpodobnou linii předpokládané ohradní zdi lze považovat hranici pozemku st.p. 124. Nový drátěný plot ohraničuje širší prostranství mezi školou a domem č.e. 104 včetně parcely p.p. 3827/10, nikoli starý hřbitov. Předmětem ochrany je: kostel; socha sv. Jana Nepomuckého a litinový kříž na kamenném podstavci.