kostel sv. Jiří s farou a kaplí

Soubor památek sestávající ze dvou sousedících areálů kostela a fary a samostatně stojící kapličky. Areál kostela je situovaný na vyvýšenině v obci. Tvoří jej kostel sv. Jiří, zvonice, ohradní zeď s bránou a pískovcová kazatelna umístěná vně ohradní zdi v jižní části areálu. Areál fary, situovaný pod kostelem na JV úpatí návrší, tvoří fara, ohradní zeď s bránou a 2 hospodářské budovy ve dvoře. Kaplička sv. Jana Nepomuckého stojí samostatně při rozcestí JZ od kostela. Předmětem ochrany je kostel, zvonice, ohradní zeď s branou a kazatelnou, fara čp. 2, hospodářská budova I, hospodářská budova II, ohradní zeď s branou a brankou, kaplička sv. Jana Nepomuckého a pozemky parc. č. st. 17, 19, 87 a parc. č. p. 17, 18, 19, 63 a 194/1.