kostel Nanebevzetí Panny Marie

Románský jednolodní emporový kostel s věží na ose západního štítu lodi. Renesanční presbytář kostela je užší než loď a má polygonální závěr o 3 (5) stranách oktogonu. Na jižní straně přiléhá k lodi a věži mladší přístavek, v němž je sakristie, předsíň, schodiště na kruchtu - emporu, a márnice. Věž je zakončena nástavbou v romantickém slohu a oktogonální jehlanovou střechou. Do kostela se vstupuje z jihu přes předsíň, z níž je loď přístupna jednak přímo, jednak přes sakristii. Z lodi je přístupna komora podvěží - dnes Boží hrob. Kruchta je přístupna z exteriéru po schodech, z kruchty pak vede vstup do horních pater věže. Márnice je přístupna samostatně z exteriéru. Kostel stojí uprostřed hřbitova. Hřbitov je ohraničen kamennou zdí, která opisuje na severu a na východě oválný tvar, k jihu a k západu je základní ovál rozšířen o polygonální útvar navazující na oválnou část. Hřbitov má dva vstupy, východní vstup s novogotickou branou, a jižní vstup prostým průchodem v ohradní zdi.