kostel sv. Václava

Kostel je situován při silnici v jižní části obce, na plošině, směrem k jihu zcela mírně klesající. Jedná se o pozdně barokní orientovanou stavbu s výraznou věží v západním průčelí, která se výrazně uplatňuje v dálkových pohledech od jihu. Západně od kostela se rozkládá hřbitov, východně od kostela farská zahrada (podle starší dokumentace zde původně hřbitov), do níž zasahuje presbytář. Starší část hřbitova (blíže u kostela) je vymezena cihlovou zdí, členěnou pilířky. Otevírá se dvěma branami. Na hřbitově se nachází více náhrobků z konce 19. a přelomu 20. století a litinový kříž s nápisem REQUIESCAT IN PACEM. Jižně od kostela stojí v ohradní zdi márnice. Jedná se o prostou zděnou budovu na obdélném půdorysu, krytou sedlovou střechou. Původní márnice v JZ nároží hřbitova byla zbořena. Severovýchodně od kostela je situována fara - patrová budova, krytá valbovou střechou, pocházející patrně z 19. století. Jižně od ní stojí kamenná hospodářská budova. Předmětem ochrany je kostel, ohradní zeď hřbitova, ohradní zeď farské zahrady a příslušné pozemky. V prostředí kulturní památky se nachází litinový kříž, fara a kamenný hospodářský přístavek.