piaristický klášter

Areál bývalého kláštera se nachází v horní části obce, na S straně od zámku, ke kterému je obrácen dlouhou alejí. Areál je dnes využíván jako jedna z částí rozsáhlé léčebny pro choromyslné. Tvoří jej kostel Povýšení sv. Kříže, konventní budova s kašnou na nádvoří a park s ohrazením a branou. K zadnímu traktu kláštera byly novodobě přistavěny pomocné hospodářské budovy, garáže a podél průčelí bylo zbudováno asfaltové parkoviště. Při vstupu do areálu na J straně pak stojí vrátnice a domek u parkoviště. Severně od domku je novodobé parkoviště a od něho dále severněji dva pruhy zahrádky a vzrostlých keřů. Předmětem ochrany je konventní budova, klášterní kostel, kašna v rajském dvoře, park, ohradní zdi s branami a pozemky vymezeného areálu.