kostel sv. Jiří

Kostel sv. Jiří je situovaný na mírném návrší v severní části vsi. Je obklopen funkčním hřbitovem, vymezeným kamennou ohradní zdí, s pilířovou bránou a malou boční brankou. Jihozápadní část svahu je zpevněna tarasovou zdí, která z větší části respektuje zaoblení ohradní zdi hřbitova. Ve svahu při tarasové zdi jsou nepravidelně rozmístěné kamenné stupně vedoucí k bráně. Orientovaný kostel má obdélnou plochostropou loď a odsazený čtvercový presbytář s plackovou klenbou, nad nímž stojí věž a na východě užší plochostropá sakristie. Na západní straně lodi před vstupním portálem stojí drobná předsíňka. Fasády kostela mají střídmé členění, západní průčelí vrcholí nízkým novobarokním štítem. Analyticky jsou přiznané středověké architektonické články - odkládací výklenek v jižní stěně presbytáře a zejména půlkruhově klenutá, v podstatě ještě románská okna lodi a presbytáře. Dvoupatrová věž nad presbytářem je ukončená jehlancovou střechou, ostatní části kostela kryjí střechy o nízkém sklonu. Krov nad lodí patří k nejstaršímu typu vaznicových soustav./ Předmětem ochrany je kostel, ohradní zeď s branou, opěrná zeď se schodištěm a pozemky areálu.