kostel Nejsvětější Trojice

Kostel Nejsvětější Trojice je jednolodní orientovaná stavba bez věže obklopená bývalým hřbitovem. Ke vstupnímu průčelí kostela se váže kamenná renesanční kazatelna. SV od kostela stojí patrová zvonice na čtvercovém půdoryse s výraznou jehlancovou střechou. Ze severu je prostor hřbitova vymezen kamennou ohradní zdí, vedoucí ke zvonici. Před vstupní průčelí kostela byl představen novodobý kamenný obětní stůl. Severně od kazatelny, v ose nároží kostela stojí středověký kamenný náhrobník, v severní části areálu pak torzo náhrobku se sedící postavou. Brána se zvonicí v patře je novodobá. Předmětem ochrany je kostel, zvonice, ohradní zeď a k tomu náležející pozemky. Na ploše památky se nacházejí nechráněné historické náhrobky.