kostel sv. Jana Nepomuckého

Kostel se nachází při východním okraji historického jádra města, kde tvoří dominantu novodobého náměstí. Gotické jádro kostela bylo vystavěno za branami města ve 14. století, kdy zde stála johanitská komenda a kolem kostela byl hřbitov. Kostel byl tehdy zasvěcen sv. Janu Křtiteli. Po husitských válkách komenda zanikla a kostel se stal utrakvistickým. Po roce 1623 několikrát vyhořel. V roce 1727 byl přestavěn do dnešní barokní podoby. V roce 1787 byl zrušen a znovu obnoven byl v roce 1816, již s novým zasvěcením. Neobarokní fasáda pochází z let 1902-04. Před západním vstupem stojí při SZ nároží socha sv. Jana Nepomuckého (dnes pouze podstavec). Předmětem ochrany je kostel sv. Jana Nepomuckého a pozemky vymezeného areálu. Ochrana sochy sv. Jana Nepomuckého s podstavcem byla zrušena na základě rozhodnutí MK ČSR čj. 4674/87-VI/1 ze dne. 4.12.1987.