kostel Všech svatých s farou

Areál kostela Všech svatých vystavěn pod náměstím K. V. Raise JZ směrem u komunikace ve směru na Hořice po pravé straně. Orientovaný kostel Všech svatých obestavěn obdélníkovou kamennou zdí o velikosti cca 185 m x 55 m se vstupními vraty od průjezdní komunikace v pilířových sloupcích (od V- strany) s železnými kovanými dvoukřídlými vraty, šest řad kamenných kvádrů krytých přesahujícími parapetními deskami, v nich uchycen železný kovaný rámcový plůtek mezi stojícími sloupky. Další vstupy do areálu kostela taktéž od budovy fary (od S strany) po stupňovitém schodišti a od místní komunikace (od J strany pilířovou bránou). U objektu farní budovy (od SZ strany) na poz. parc. č. 106 je umístěná socha sv. Václava, na poz. parc. č. 105/1 u průjezdní komunikace směrem od náměstí socha sv. Blažeje. Fara vystavěna severním směrem od presbytáře kostela, solitérní stavba, průčelím orientována k průjezdní komunikaci (východní straně).