pomník Josefa Suka

Památník stojí při SV okraji obce, při odbočce z hlavní silnice na Strážovice, v místní části zvané Na drahách. Památník je vztyčen na nízké navršené homoli, dole zpevněn kamennou obezdívkou. Po SZ svahu tohoto útvaru stoupají schody k vlastnímu památníku, stojícímu na čtvercové bázi. Uprosřed této báze je situován čtvercový podstavec v podobě třístupňové pyramidy, na níž spočívá osmiboký postament s čelním rytým nápisem: Hudba je tolik, jako modlitba. Z postamentu vyrůstá kónická skála o čtvercovém půdorysu, členěná svislými rytými přímkami. Na horní části její přední strany stejně provedený nápis: J. Suk. Celková výška asi 5-6 m, kompletně provedeno z žulových kvádrů, skála z jednoho kusu kamene. Podél cesty k silnici osazeny žulové balvany se jmény Sukových děl, provázené lipovou alejí. Předmětem ochrany je: pomník s alejí a pamětními kameny.