kostel sv. Mikuláše

Kostel sv. Mikuláše je součástí areálu bývalého hřbitova, který se nachází v západní části intravilánu městečka, na mírně vyvýšené plošině sevřené mezi západní frontou domů náměstí a trojici ulic. Jde o rozlehlé trojlodí s pravoúhlým presbytářem, s výrazným rizalitem v západním průčelí, z nějž vyrůstá na ose hranolová věž. K východní straně presbytáře přiléhá drobná čtvercová sakristie. Stavba je završena soustavou jedné sedlové tří valbových střech, krytých pálenými bobrovkami. Střecha věže je osmiboká, jehlanová, krytá měděným plechem. Fasády kostela jsou členěné pouze okenními s dveřními otvory, zapuštěnými do hlubokých šikmých špalet, a výraznou korunní římsou. Na západní průčelí je nad římsou nasazen zalamovaný štít ze kterého vyrůstá věž. Fasády věže jsou rozčleněny kromě otvorů jednoduchou kordonovou římsou a profilovanou římsou korunní, v ose všech čtyř fasád vzhůru prolomenou. Kostel má tři vstupy. Hlavní je v ose západního průčelí, další jsou v osách bočních fasád. Ve hmotě západního rizalitu je v přízemí předsíň a boží hrob, v patře pak kruchta. Lodi jsou stejně vysoké, oddělené dvojicemi křížových pilířů vynášejících klenební pasy mezi, mezi kterými jsou čtvercová pole nízkých křížových kleneb s hřebínky. Presbytář je zaklenut jedním polem obdobné křížové klenby. Vnitřní zařízení je jednotné, pseudogotické.