jezuitská rezidence

Na návrší zvaném Zámecký vrch nad širokým údolím Únětického potoka v severozápadní části vsi stojí neorientovaný kostel, který pokračuje v linii severního křídla čtyřkřídlé patrové budovy rezidence, do níž se vstupuje ze dvora od severu. Kolmo ke kostelu přiléhá východně patrová budova hospodářského dvora s průjezdem do dvora, propojená s rezidencí přístavkem obcházejícím severozápadní nároží kostela. (V jihovýchodním koutě dvora je studna.) Na západní straně dvora stojí hospodářské stavení, dnes garáže. Na jižním, východním a západním obvodu rezidence se rozkládají zahrady, členěné terasovými zdmi s výklenky a ohraničené ohradní zdí; plochu při severní straně lodi kostela ohraničuje kovový plot na cihelné podezdívce s pilířky. Po severním obvodu dvora stály tři usedlosti; západní usedlost čp. 51 byla zcela zbořena. Ze střední usedlosti zůstal zachován pouze neúplný patrový dům čp. 68. Východní nárožní usedlost, uzavírající severní stranu vnějšího dvora při rezidenci, se skládá z domu čp. 57 na východní straně, na jižní straně jsou kolny se sýpkou, chlév a dílna, na západě stodola, na severu chlévy s obytnou přední částí. Severozápadně, za silnicí stojí bývalý špýchar, dnes obytný dům čp. 355 s nízkým přístavkem čp. 83 na východní straně. V zatáčce silnice severovýchodně od kostela v malém parčíku stojí kamenný kříž.