kostel sv. Martina

Ve středu obce je situován rozsáhlý komplex areálu kostela sv. Martina, obehnaný dvěma prstenci zdiva. Jádro areálu tvoří stavba kostela se hřbitovem se samostatnou vnitřní ohradní zdí obdélného půdorysu. Vnější zeď je prolomena třemi branami: hlavní pilířová brána je na Z straně, boční vstupy na S a J straně. Ve V části areálu stávala márnice, která však byla demolována. Na V straně stojí pomník "Věčná památka hrdinům", který byl zbudován po II. světové válce na oslavu padlým vojákům sovětské armády. Dále jižním směrem stojí nová budova, zřejmě místo márnice nebo jako skladové prostory pro potřeby hřbitova. Předmětem ochrany je kostel, vnitřní a vnější ohradní zdi s branami a pozemky vymezeného areálu.