kostel sv. Martina

Areál kostela se rozkládá v sev. části vesnice proti zámku na starém zrušeném hřbitově v rovinaté poloze při hlavní silnici. Chrámový areál tvořil spolu s areálem zámku a dávno zaniklým zámeckým parkem, situovaným sev. od kostela, rozlehlý impozantní urbanistický celek, rozrušený a postupně destruovaný již v průběhu 2. poloviny 19. stol. Nevelký areál obdélného půdorysu sestává z vlastního kostela, který zaujímá značnou část plochy bývalého hřbitova. Areál je vymezen souvislou ohradní zdí, do níž je vloženo 14 výklenkových kapliček křížové cesty. Vpředu na vých. straně směrem k silnici v prodloužení podélné osy kostella je do zdi zasazena průchozí hranolová zvonicová věž. Průchod v přízemí věže tvoří jediný přístup na někdejší hřbitov. Hřbitovní pole, dnes bez náhrobků, je travnaté, porostlé několika starými lipami. Součástí areálu byla i kostnice, zbořená kolem r. 1940. Předmětem ochrany je: kostel, ohradní zeď hřbitova s 14 výklenkovými kapličkami a zvonicí a pozemky vymezeného areálu.