kaple P. Marie Sedmibolestné

Kaple Bolestné P. Marie je vystavěna u průjezdní komunikace po levé straně ve směru Dvůr Králové nad Labem - Hřibojedy. Jednolodní, zděná, omítnutá kaple se vstupní obdélnou částí od JZ strany, kněžiště s polygonálním zakončením orientováno v ose vstupu, k SV straně. Objekt je ze tří stran zakončen ve fasádách trojúhelnými štíty s profilovanou římsou. Fasády jsou ukončeny pásovými lizénami lemující štíty a římsy, svislé mělké pilastry lemují oblouk apsidy. Nároží vstupní části s bosáží, vstupní část je osazena na kamenné vyrovnávající podezdívce (především ve směru od komunikace). Okna stavby jsou sdružená, úzká, obloukově lomená, s malým kruhovým průzorem nad každou dvojicí oken. Vstupní dveře do objektu dvoukřídlé, dřevěné, osazené v lehce lomeném oblouku s pískovcovým ostěním. Horní část je plná, členěná do dvou polí, vstupní dveře jsou členěné do šesti kazet. Nad vstupními dveřmi uplatněn kruhový okenní otvor. Střecha stavby sedlová, nad apsidou obloukově zvalbená, krytinou eternit. Nad vstupní části objektu je ve střeše osazena dřevěná věž se šestibou otevřenou lucernou a s helmicovou střechou ukončenou koulí a křížem.