kostel sv. Vavřince

Areál je situován v severní části mírně stoupající návsi. Jeho hlavním objektem je jednolodní kostel sv. Vavřince. Obdélný půdorys lodi má rozšířený o konvexní části, závěr je trojstěnný. Průčelí člení lizénové rámce a pilastry, nejzdobnější je vstupní průčelí. Presbytář je zaklenut jedním polem křížové klenby s výsečemi, zbývající prostory jsou klenuty valenou klenbou s výsečemi. Pozemek bývalého hřbitova kolem kostela ohraničuje ohradní zeď se zalomenou severovýchodní stranou. Vymezuje prostor nepravidelného pětiúhelníku, je zděná převážně z lomového čedičového kamene s korunou zdi krytou pultovou stříškou. Na jihozápadě na ní navazuje osově umístěné jednoramenné schodiště, které vede na terasovitě řešený, ve svahu založený bývalý hřbitov. Je lemováno zděným zábradlím, nahoře a dole s čučky. Přístup uzavírá dvoukřídlá mřížová branka.