kostel sv. Kateřiny

Kostel sv. Kateřiny je orientovaná zděná omítnutá stavba s obdélnou lodí, stejně vysokým, avšak užším presbytářem s trojbokým závěrem, s nízkou sakristií na severní straně presbytáře a hranolovou věží na západě. Půdorys kostela rozšiřují opěráky, nacházející se na severní, východní a jižní straně. Nejbohatší architektonické členění má západní průčelí s pilastry, vstupním portálem a sochami sv. Barbory a sv. Kateřiny v nikách po obou stranách střední osy. Výrazným prvkem kostela je hranolová věž, zvedající se nad západním průčelím. Zbývající fasády jsou prostší. Kamenná ohradní zeď, vymezující areál kostela, je doplněná o mladší dozdívky z kamene a cihel. Součástí ohradní zdi jsou i dvě stavbičky pro náhrobky a ve východní části situovaná branka s trojúhelným štítem. Celek doplňuje hlavní vstupní brána v západní části ohradní zdi. Stěny brány kolem otvoru pro vrata člení bosáž, nad otvorem se zvedá trojúhelný štít. Mřížová vata mají ozdobné provedení.