kostel sv. Petra a Pavla

Kostel sv. Petra a Pavla je umístěn na mírném návrší severovýchodně od Masarykova náměstí. Kostel tvoří výraznou krajinnou dominantu. Jedná se o jednolodní sakrální stavbu s presbytářem a vestavěnou věží s cibulovou bání. Areál se skládá z vlastního kostela a ohradní zdi. Kostel sv. Petra a Pavla je zděná, orientovaná sakrální stavba. Objekt je zastřešen sedlovou střechou, střešním pláštěm nad západním průčelím prostupuje hranolová věž. Jako střešní krytina jsou užity pálené tašky bobrovky v případě lodi a presbytáře, věž je zastřešena falcovaným plechem s červenou povrchovou úpravou. Hmota stavby je tvořena půdorysně obdélnou chrámovou lodí, kterou na východě ukončuje trojboké presbyterium. Nad západním průčelím stavby je vztyčena věž se zvonicovým patrem, která vrcholí oplechovanou cibulí s lucernou. Interiér stavby je prosvětlen výškově dimenzovanými okenními otvory, které jsou uzavřeny segmentovými oblouky. Horizontálně je fasáda stavby členěna pouze nízkým soklem z kamenných desek a hlavní římsou. Okenní a dveřní otvory jsou opatřeny prezentovanými kamennými ostěními. Vnější omítky jsou hladké, vápenné, opatřené jsou lomeným bílým nátěrem. Pod kostelem vymezuje areál nízká cihelná zídka přerušená na severní straně směrem k faře jednoramenným schodištěm s cihlovými postranicemi.