jezuitská rezidence

Rezidence je čtyřkřídlový patrový objekt uzavřené dispozice, zasazený do terénu. Jeho vnější fasády člení otvory v šambránách a průběžné římsy, pod hlavní římsou se nachází pás s poli štukové výzdoby. V severovýchodním průčelí severovýchodního křídla je situován mohutný portál hlavního vstupu do budovy, s bohatou výzdobou. Dvorní fasády jsou jednoduššího provedení. Budova má sedlové střechy, kryté plechem, na jejich vnějších stranách jsou rozmístěna lichoběžníková volská oka. Severozápadně od rezidence stojí brána s brankami. Dominantní je vysoká střední část s vjezdovým otvorem, na vnější straně zdobená pilastry s prstencovou bosáží. Nahoře je rozeklaný fronton, doplněný nástavcem. Na nástavci je piniová šiška, na frontonu dvě koule.