kostel sv. Prokopa

Areál barokního kostela s ohradní zdí a schodištěm je umístěn uprostřed horní části přibližně obdélné návsi. Kostel stojí uprostřed obdélného pozemku hřbitova, obehnaného ohradní zdí s dovnitř obrácenými výklenkovými kaplemi ve sražených nárožích. Součástí areálu je i budova márnice, vložená zadní stěnou do ohradní zdi na SSZ straně. Márnice není kulturní památkou. Pouze přibližně orientovaný kostel sv. Prokopa je jednolodní stavbou s lodí na obdélném půdoryse s mírně sraženými nárožími. Na severovýchodní stranu lodi navazuje zúžený presbytář s konvexně-konkávními stěnami. K oběma stranám presbytáře přiléhají sakristie, do osy západního průčelí lodi je ze dvou třetin vtažena hranolová třípatrová věž. Objekt je vyzděn zřejmě z kamenného zdiva. Loď je kryta sedlovou střechou s hřebenem orientovaným ve směru JZZ-SVV, s valbou v zadní části, kde se napojuje jen nepatrně nižší sedlová střecha presbytáře, zakončená nad jeho závěrem zvalbením. Střechy nad sakristiemi jsou rovněž valbové. Hlavní věž má báň čtyřbokou, ve spodní části jehlancovou, v horní přilbovou (helmovou). Presbytář je osazen lucernovým sanktusníkem. Krytinou střechy lodi a presbytáře je pálená bobrovka. Střechu věže, sanktusník a obě sakristie kryje plech s červeným nátěrem. Fasáda je hladká, opatřená žlutým nátěrem. Členěná je svisle pilastry na podložkách a vodorovně průběžným kladím. Průčelí jsou otevřena kasulovými okny se suprafenestrami. Nad okny je zalamovaný fronton s profilovanou zalamovanou římsou.