socha sv. Jana Nepomuckého

Socha sv. Jana Nepomuckého je umístěna na návsi východně od kostela sv. Máří Magdalény. Stojí v tradičním ikonografickém pojetí na vysokém soklu, který je vyzděn na obdélném půdorysu z pohledových kvádrů, u terénu je širší a směrem vzhůru je jednou zúžen. Sokl je zakončen nahoře zkosenými kamennými dlaždicemi, na nich je nízký hranolový podstavec. Na něm stojí další sokl se zalamovaným obdélným půdorysem zakončený oblounem, následuje výžlabek, obloun a několikerá směrem vzhůru se zužující profilace. Dřík je tvořen na výšku posazeným hranolem se dvěma volutami ozdobnými po stranách. V obdélném poli je z čelní strany čistý štít s biskupskou tiárou a korunou. Zadní strana je opatřena nápisem (Viz nápisy) s chronogramem 1723. Dřík je zakončen úzkou ale širokou profilovanou hlavicí s krycí deskou, na níž je hranolový podstavec s výžlabkem, na němž stojí světec. Jan Nepomucký je zobrazen v tradičním kněžském rouchu. Levou nohu má v mírném, ale zřetelném kontrapostu. Přes nohy mu až na zem splývá klerika, u levé nohy vykukuje špička boty. Přes kleriku je nad kolenem přehozena zřasená rocheta s krajkovou bordurou. Přes ramena má světec přehozenu almuci. V rukou drží krucifix. Levou ruku má níže na spodní svislé části kříže a drží jej seshora, pravou rukou kříž zlehka podpírá prsty v horní části. Hlava světce hledí do tváře ukřižovaného. Tvář má porostlou plnovousem, na hlavě má kvadrátek z, pod nějž vykukují nepoddajné vlasy. Okolo hlavy má zlacený kruh s pěticí hvězd.